Sunday, December 2, 2012

Masih Belum Berakhir"I would like to clarify once again – there will be no Palestinian state without an agreement guaranteeing the security of Israel's citizen, there will be no Palestinian state before the State of Israel is recognized as the Jewish people's state, and there will be no Palestinian state before the Palestinians declare the end of the conflict." 

Netanyahu, B. (December 2012). After UN vote, Israel to suspend PA funds. Retrieved from http://www.ynetnews.comWahai orang-orang beriman, ingatlah..

"Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak sekali-kali akan bersetuju atau suka kepadamu (wahai Muhammad) sehingga engkau menurut ugama mereka (yang telah terpesong itu). Katakanlah (kepada mereka): "Sesungguhnya petunjuk Allah (ugama Islam itulah petunjuk yang benar". Dan demi sesungguhnya jika engkau menurut kehendak hawa nafsu mereka sesudah datangnya (wahyu yang memberi) pengetahuan kepadamu (tentang kebenaran), maka tiadalah engkau akan peroleh dari Allah (sesuatupun) yang dapat mengawal dan memberi pertolongan kepada mu." (Surah al-baqarah: 120)

"Tidak akan berlaku kiamat sehinggalah seluruh umat Islam berperang dengan seluruh Yahudi. Umat Islam akan membunuh mereka sehinggakan apabila mereka bersembunyi di sebalik batu dan pokok, tiba-tiba pokok-pokok dan batu-batu itu bersuara menjerit memanggil umat Islam agar datanglah kamu ke sini dan bunuhlah orang-orang Yahudi itu, kecuali pokok 'Gharqad', kerana ia adalah pokok Yahudi". (Hadith Sahih riwayat Al-Bukhari dan Muslim).


Gagahkan iman mu,
Kentalkan jiwa mu,
Latih keteguhan mu terhadap,
Agama mu,
Tuhan mu yang Esa,
Jiwa yang kental, 
Iman yang teguh,
Membawa keberanian untuk berjihad di jalan Allah..

..WALLAHUALAM..


No comments:

Post a Comment