Sunday, February 15, 2015

Kereta Paling Jimat Minyak Buatan Malaysia

Assalamualaikum wtb,

Kereta apa yang murah dan penggunaan minyak yang sangat jimat ya?

Jawapannya

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

AXIA!!


Percaya tak?!

Gambar di bawah untuk membuktikan kereta ini memang paling jimat dalam penggunaan minyak.




Gambar 1 - Baru lepas isi minyak full tank di stesen minyak gombak. Full tank RM49.58. Meter sudah 12kilo. Sewaktu saya dapat kereta, meter 11kilo. 






Gambar 2 - Keesokan harinya (masa deliver kereta) sesudah sampai di Port Klang rumah customer. Minyak tidak luak sedikit pun. Tiada unsur penipuan. Kalau tak percaya boleh tanya kawan-kawan yang dah beli kereta Axia ni. 



Kereta Axia sangat bersesuaian kepada remaja yang baru sahaja habis belajar dan baru sahaja dapat kerja yang ingin mempunyai kenderaan sendiri. Memang jimat!


Kalau berminat boleh hubungi saya :-

0137727213

Free gift?? Macam-macam adaaaa..




Thursday, December 4, 2014

Rumah Kos Rendah Untuk Pelaburan Jangka Masa Panjang Yang Menakjubkan


Assalamualaikum wtb,

Adakah anda sedang mencari rumah kos rendah bagus untuk pelaburan? 

Atau anda seorang bujang pendapatan bawah RM 5000 dan ingin membeli rumah pertama mampu milik? 

Saya ada sebuah rumah apartment kos rendah untuk dijual.

Apartment Idaman di Damansara Damai.

- 3 bilik 2 bilik air.
- Tingkat 4 (atas sekali)
- luas 650sqft
- basic unit
- sedang ada penyewa (RM 300/sebulan)









 Kenapa saya katakan rumah ini bagus untuk pelaburan. 

1. Kawasannya yang sangat baik dan strategik untuk diduduki kerana :-

A) dekat dengan bandar-bandar (kL/damansara/pj/subang)
B) kemudahan yang banyak seperti bas, klinik, balai polis, sekolah rendah dan menengah.
C) dekat dengan supermarket (econsave/maxvalu)
D) Persatuan penduduk yang aktif
E) kadar jenayah rendah

2. Permintaan tinggi dpd penyewa kerana :-

A) dekat dengan kolej (2minit)
B) sewa murah (sehingga rm550 sebulan)
C) di tengah-tengah bandar (ke KL 20min/shopping mall one utama 15min)
D) access mudah untuk public transport (teksi/bas/komuter)

Ok mungkin point-point di atas dapat menarik sedikit hati anda untuk membeli rumah ini bukan? Sebenarnya banyak lagi sebab untuk anda membeli rumah ini sama ada untuk diduduki atau disewakan.

Tahun ini market value bagi rumah di Apartment Idaman ini sudah mencecah RM90k (by valuer JB Jurunilai) dalam masa 12 tahun. Sesuatu yang agak baik untuk rumah kos rendah.

Jika anda berminat boleh contact/whatsapp nombor saya (0137727213

Harga saya bukak RM80k. Boleh nego sampai jadi. Hehe