Wednesday, October 26, 2011

Segalanya Tinggal Kenangan (Part 4): Semua Tentang Aku dan Kawan-Kawan Bhg.1

Assalamualaikum wtb.. What's up readers? How you doing today? Hope everything is fine. Hendaknya hari ini lebih baik daripada hari-hari semalam. Ok, continue dengan cerita aku. Kali ni aku nak share dengan korang pasal aku dengan kawan-kawan aku daripada mula kami masuk belajar hingga sekarang ni (habis belajar). Entry kali ni aku akan selitkan sedikit gambar-gambar (akan menyebabkan entry kali ni panjang sampai ke bawah) kenangan. Hope you'll enjoy it.

Mula-mula masuk belajar memang takde pun sorang kenalan aku. Dari situ aku try to adapt the culture as a university student. Make some friends, gang, BFF to hang-out with and etc. Biasa la, bagaikan budak darjah satu baru masuk alam persekolahan. Dari segi dressed up, attitude dan seangkatan dengannya memang totally out! Hahaha.. Common thing la bro first impression manusia terhadap spesis yang lain. Ada nampak macam geng 77, ada nampak nerd giler dan ada nampak sombong nak mampus. Mari kita tengok gambar kawan-kawan aku di bawah ni.

Ni Iskandar.. Aku panggil dia budak bawah umur sebab dia antara kawan-kawan aku yang lahir pada tahun 1991. Nerd habis bai lu!



Hahaha.. Sumpah kelakar! Pae (3 dari kanan) jugak antara budak bawah umur. Lahir tahun 1991 jugak. Tapi gaya lagak melebihi umur. Yang Khai (tengah) pulak memang tak sangka akan jadi YDP Majlis Perwakilan Pelajar. Siapa sangka kan? Dan aku.. Hahahahaha.. Lawak betul la tengok gambar ni. Jerawat batu penuh dekat muka. ^_^



Mereka ni semua budak-budak kos aku. Dari belakang Irfan, Ja'par (tak sempat habiskan study), Mamat (housemate), Is dan Apoi. Muka semua kebudak-budakan.



 This guys are my friends! Budak-budak DBST (Business Transport). Small but significant (Moto course). Dari belakang yang sengeh kambing Gun, Gary, Awieq (Muka pailang habis masa baru masuk) dan Shah (hahahahahah... Selenge doh muka kau!).



Mereka bertiga adalah classmate aku. Siapa sangka dah besar panjang sekarang ni makin comel. Huhuhuhuh..



Siapa sangka Pudin akan menjadi YDP bagi course aku. Ajam pulak adalah housemate aku dan dialah orang pertama yang aku kenal sebab satu bilik dengan aku masa first-first masuk. Yang membuatkan aku tak boleh lupa ialah style rambutnya yang weird awesome. Hehehehe..



Siapa kenal??? Kalau tak kenal sila terjun lombong!! Tak sangka pulak dia ni model. Hahaha.. Takde rupa model pun masa baru-baru masuk. P/s: sorry Hanis. ^_^



Eh, biasa la tu kan? Baru-baru masuk. Macam budak sekolah baru masuk sekolah. Nerd habis semua. Tapi peredaran masa jugak mempengaruhi perubahan kami semua. Dari segi behaviour, attitude dan of course dressed up. People change la awak!! Tak caya. Mari kita tengok gambar-gambar dekat bawah ni. 


See I told you! Oh, perkenalkan. Yang besar sekali tu AP dan yang senyum lebar tu Yuni. Yang vogue tu pulak our lecturer, Puan Hayati. Memory during lawatan ke Cyberjaya.



Kan saya dah kata. Comel-comel blaka.. Hahaha. Ni masa lawatan ke Melaka.


Kan hensem-hensem semua kawan-kawan aku. Lihat Ajam.. Perbezaan dia dulu dengan dia sekarang. Hahaha. ^_^


Ok, sekarang aku realize yang kau memang model!! Huhuhuhu.. 


Hah, see! Abang Awieq dengan yang tersayang. Comel kan?? Kalau dulu muka bukan main pailang lagi sekarang ni bukan main comel lagi bila ambik gambar. P/s: Buat-buat muka comel. Hahaha.. 


Bergayakan abang Shah kita? Siap ada yang sangkut lagi. Aku je takde lagi. P/s: Promote diri single. Hahahah..


Ok..stop setakat ini dulu. Next entry aku sambung cerita lagi. 

..SEKIAN..

p/s: Sambungan bahagian 2 akan datang. Tungguuuu...

7 comments:

  1. Tergelak2 aku tengok gambar hanis wey! Hahaha. Mengamuk dia karang

    ReplyDelete
  2. dah besar pnjang semuanya.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. Haziq Zainal~
    amboi hang.. aku xsoh kau glak eayh.. hahaha.

    ReplyDelete
  4. sengal punya afif..haha...=)w

    ReplyDelete
  5. Anonymous~
    siapakah gerangan dkau whai anonymous?? hahaha..

    ReplyDelete
  6. adalah..insan yang tak penting tapi terlibat..haha

    ReplyDelete