Tuesday, February 22, 2011

Susah Ke Nak Sebut A-F-I-F??







Susah ke nak panggil nama aku AFIF? Pelik laaa dengan kawan-kawan aku ni. Hahaha.. Suka hati je nak panggil nama aku dengan gaya tersendiri. Ada member aku mengadu dekat aku dia cakap nama aku payah nak sebut sebab banyak F. What the F... hahaha. Banyak apa bendanya, dua huruf je kot. Nak katakan dia takde gigi depan ada pulak. Kalau takde gigi depan, maybe boleh consider lagi kot. Yela, takut nanti asal nak panggil nama aku je, tersebur air liur keluar. Habis basah abang ni hah.. (^_^) Kalau pakai gigi palsu tanpa memakai Polydent jugak aku boleh terima. Mesti la, gila ke. Karang tak sempat nak habiskan panggil nama aku, gigi palsu dia dah tercampak masuk dalam mulut aku. Hah, kan parah tu..


Entry sebelum ni aku pernah cerita kisah disebalik terjadinya nama aku. Kalau nak baca korang boleh klik link ni 'Kisah Di Sebalik Nama'.


Ok, terus dengan perbincangan kita tadi. Hah, ada pulak member aku panggil aku APIP. Pandai-pandai dia je tukar huruf F jadi huruf P kan?? Adoii... Teringat pulak kisah dulu-dulu masa aku sekolah rendah. Member-member dekat kawasan perumahan aku panggil aku APIT. Alahai... Lepas tu ada pulak jiran aku panggil aku Boboy. Perggghhhh...benci doh dengan nama panggilan tu. Hahaha.. Tapi apa kena mengena nama aku dengan Boboy?? Takde pembayangan langsung! Ni yang buat aku kehairanan sampai sekarang. Persoalan kenapa dia panggil aku Boboy masih lagi bermain difikiran ku (tipu je..). 


Walau bagaimanapun aku mahu tegaskan disini bahawa nama aku tidak la susah untuk disebut. Ada lagi nama yang susah nak sebut kot. Ada la kot?? Korang boleh search la dekat Google. Aku percaya nama aku tak tersenarai di antara nama paling susah nak sebut tu. Huhuhu..


What ever it is, I don't care if they want to call me any name as long as dorang tak panggil aku dengan nama yang hina. Lantak pi la depa nak tukaq F tu jadi P ka, nak terbalikkan ejaan dia ka. Aku tak kisah. Asalkan jangan panggil aku hoi ke, balaci ke, pencacai ke sudah laaa... Semua benda ni akan menjadi satu kenangan yang manis satu hari kelak. Cayolah! 


..SEKIAN..

p/s: ala brader ni, pasal nama pun nak jadi isukan?? Hahaha..

20 comments:

  1. huuuu...name apip ke afif ke mmg aku tak boleh lupe lah kan=(

    ReplyDelete
  2. biase lah tu...at least tak tersasul berbanding name emmie. :)

    ReplyDelete
  3. name saya afifah.. org akan pgl pipa.. :)

    ReplyDelete
  4. emmie idris~
    ykew?? cmne plak leh tersyasyul. emmie perkataan plg mudah nk sbut kot.

    ReplyDelete
  5. anonymous~
    siapekah grngan anda sbnrnyew? huuuu~

    ReplyDelete
  6. oh. emmie di-simplifykan apabila org2 dan guru2 dan lecturer2 susah sebut name betul. haih......

    ReplyDelete
  7. samalah nama ngan my nephew...nak panggil afif tergeliat lidah atok nenek, makcik pakcik..last2 panggil apik....hehheheh

    ReplyDelete
  8. nma aku pon selalu diajuk2 kn..
    nympah pon ader..huhu

    ReplyDelete
  9. saye pong!!! nur afifnabiha.. end up bunyi mcm sebutan cine tetibe. erk..

    ReplyDelete
  10. zallyna~
    sian diew. kn comei pggl afif. hehehe...

    ReplyDelete
  11. yoro okino~
    sapekah nme anda? klau yoro okino mmg ptut di ajuk. haha.. (^_^)

    ReplyDelete
  12. anonymous~
    afifnabiha?? like ur name! frst tme dgr..

    ReplyDelete
  13. Orang Jawa susah kot na sebut.. hehe

    ReplyDelete
  14. meera~
    mak ngn ayh sye slambe jew sbut AFIF.. (^_^)

    ReplyDelete
  15. panggil dia 6 packs, senang sikit.

    ReplyDelete
  16. salam.

    jemput join ga saya.

    http://queenroszaliza.blogspot.com/2011/04/queenpink-lucky-follower.html

    ReplyDelete
  17. afif..
    entry baru please..

    ReplyDelete
  18. my bf also name afif.tapi emamng susah nak sebut nama tu pun..hehehe

    ReplyDelete
  19. CutieIntan~
    pity ur bf.. ^___^

    ReplyDelete