Wednesday, June 9, 2010

Di Kala Bosan Benda Ni Yang Aku Buat??

Korang percaya tak kalau bosan tu datang dengan tiba-tiba dan kita pulak duduk, baring, terlentang, tertonggeng memikirkan apa yang nak dibuat supaya bosan tu hilang akan keluarlah satu aktiviti yang tak disangka-sangka? Cayolah cakap den ni hah. Kalau tak caye cube try duduk dalam jail selama 2 jam. (^_^) Eh? Tak tak! Aku bukannya masuk jail pun. Umpama je tu suruh duduk dalam jail.

Bila kita bosankan akan datang satu idea untuk menyuruh kita melakukan aktiviti yang kadang tu yang pelik-pelik, kadang tu yang tak berfaedah langsung dan kadang tu pulak berfaedah sangat. So, aku dalam kategori mana? Of course yang pelik-pelik.

Dalam tengah dok bosan-bosan ni, tiba-tiba datang la idea aku untuk hasilkan satu video.. Apa video-nya tuh? Mari kita tonton sambil makan kuaci serta kulitnya.


video

Dah tengok?? Ini la yang aku buat masa aku bosan kelmarin (7 Jun 2010). Nak menghasilkan video ni memang memerlukan kesabaran yang tinggi sebab aku tak gunakan mana-mana software khas. Yang aku gunakan hanyalah adobephotoshop CS3, Paint dan Windows Movie Maker. Aku gunakan lebih daripada 100 picture dan aku ambil masa 2jam lebih tanpa henti untuk hasilkannya.

Lepas siap je video ni. Aku terus publish dekat Facebook dan tag semua kawan-kawan aku. Ternyata kepuasan yang melampau datang lepas aku tengok balik video ni walaupun video-nya tak seberapa. So, jangan ingat korang bosan-bosan tak boleh buat benda yang pelik-pelik.

p/s: Teringin nak buat animasi sendiri tapi...
p/s: Sepanjang proses membuat video ni, aku belajar erti kesabaran+ketilitian+ketekunan.

11 comments:

  1. salam kenalan ...

    cute je blog ni ..

    betul tu , kalau dh bosan2, mule le idea2 smp

    ReplyDelete
  2. cool nice video bro...
    ko lukis dulu ye katun2 pkai paint ker

    ReplyDelete
  3. fazilzura~
    slm perknln..

    kn?kn?kn? (^_^)


    fndrocka~
    ahahahaha..skong! skong!


    Chaer_ChA-X~
    thnx! yup bro! pkai paint je. (^_^)

    ReplyDelete
  4. sgt best lor video tu~ hahahaha!! suke sgt!!!

    ReplyDelete
  5. haip..cool r video afif...n kreatif..
    nih buleh wat video tuk friendship day ni..hahaha..

    teruskan usaha anda~

    ReplyDelete
  6. 13d4 a.k.a MIE~
    yekew? ahahaha.. thnx a lot!

    nuyuEna~
    hehehe..thnx. aish..tak bergerak pn katun die. (^_^)

    ReplyDelete
  7. Salam
    Adoi...Bestnye Kamo Buat Video Nih
    I Loike! Good Job Lah

    DUNIA BARU REUNION @ GUA DOT COM

    Jom Follow Me Menuju Ke Bintang!

    ReplyDelete
  8. senorita_alynne~
    hehehe..really?? thnx! (^_^)

    ReplyDelete
  9. kagum dgn kuasa sebuah kebosanan(: hee . keep up ur good work afif !

    ReplyDelete
  10. Nurika Jianie~
    Kdg2 bnde yg kite x suke tu la yg byk mndtgkn manfaat kpd kite.
    Insya-Allah..

    ReplyDelete