Tuesday, October 27, 2009

Aktiviti Menjelang Final

Yeah! Akhirnya... Sejak kebelakangan kedepanan kekananan dan kekirian ni sibuk dengan assignment yang terbengkalai la, sibuk dengan test la, agak sukar bagi aku untuk mencuri masa bagi membolehkan aku menulis blog. Tapi, seperti yang aku cakap tadi, akhirnya... dapat jugak aku curi masa untuk post blog. Ni kalau dalam undang-undang ada tertulis 'mencuri masa adalah satu kesalahan di bawah Akta 1234 kurungan kandang harimau' aku memang bersalah dah. Tapi nasib baik curi masa tu bukan satu kesalahan. Pesanan bagi yang kaki curi tu, baik korang curi masa la lagi baik daripada curi duit ke, barang ke kan. Heheheh. (^_^) Ok la berbalik semula kepada perkara sebenar yang aku nak story. Pejam pelik pejam pelik, lagi 2 hari dah nak start final (29 Oktober 2009). Final aku di mulakan dengan paper BEL260. Tapi..... Nama je nak dekat final, aku dengan geng aku telah melakukan perkara songsang menjelang final.

Pergi Ke Sagil
Hahaha...Korang jangan fikir lain. Bukan songsang yang menyalahi hukum agama eh, tapi cara kitorang menyambut hari menjelang final tu je salah. Orang patutnya bukak buku ke, buat revision ke kan? Ni tak, pergi berseronok pulak. Tapi bak kata kawan-kawan aku, "Biar berseronok-seronok dulu baru la bertension-tension kemudian.", hah, korang ikut la kalau korang rasa dah cukup gila. (^_^) Hah, back to the story, semalam (26 Oktober 2009), aku dan beberapa orang lagi rakan pergi ke Sagil ataupun Gunung Ledang untuk bermandi-manda. Tak macam ramai pulak yang pergi kan. Ada la dalam sepasukan bola sepak tapi campur 4 buah motor dan sebuah kereta yang disewa la. Orang yang terlibat dalam aktiviti songsang ni, aku, Bidan, Shah, Awieb, Acab, Opie, Karjo, Sam, Ajam, Kecik dan Arai. Ramai kan? Yang tak boleh belahnya, si Karjo dengan si Bidan sampai-sampai je kampus daripada bercuti terus ikut jugak. Sengal! hahahah.

"Sepanjang perjalanan ini..." Eh, hahahah. Tau tak, kitorang datang sini semuanya wangi-wangi tapi sampai je tempat di tuju dah busuk balik dah. Hehehehe. Fuh, agak jauh jugak la perjalanan kitorang nak ke air terjun tu. Agak-agak 3 hari jugak la baru sampai. Tapi kalau mengesot la. (^_^)

Setelah penat mendaki, berehat sebentar mengambil gambar.


Emmphh..korang, aku pun nak jugak!



"Hai awak, saya dah sampai!", kata Ajam kepada Puteri Gunung Ledang. Akhirnya..sampai jugak kitorang tempat yang dituju.

Agak lama jugak la kitorang spend time dekat situ. Ingat dapat la jumpa Puteri Gunung Ledang ke. Mmmmppphhh....haram! Dapat pulak jumpa. Huhuhuhu. Dalam pukul 6 lebih kitorang beredar dari situ.

Tepung Dan Telur

Aktiviti songsang kami di teruskan lagi setelah pulang daripada bermandi-manda. Gila betul. Memang happening gila kitorang masa tu. Tajuk 'Tepung Dan Telur', mesti korang dah dapat agak bahawasanya kitorang main masak-masak. Salah la awak. Benda ni la yang kitorang guna untuk sambut birthday kawan kitorang yang dah 2hari berlalu iaitu Opie. Memang ingat masa hari jadi dia tu kitorang semua nak kenakan dia, tapi dah semuanya balik bercuti, tak dapat la nak buat. So kena la tunggu semua balik daripada bercuti.

Afif: Wieb, camne dengan plan kita nak kenakan si Opie tu?

Awieb: Oish, takkan la tak jadi. Tapi aku ade 5 biji telur je.

Afif: Ala, ape susah. Tambah lagi sudah.

So keseluruhan telur yang digunakan untuk menyambut birthday-boy pada hari itu ialah 15biji semuanya.

Jam sudah menunjukkan tepat pukul 12lebih. Tidak syak lagi! Ini la masanya untuk kita semua kenakan dia. Yeah!

Afif: Kalau cara halus tak berjaya, terpakse la kite gunekan cara kasar. Betul tak kawan-kawan?

Kawan-kawan: Betul! Betul!

Memang tak jalan cara halus pun. Si Opie dah dapat agak dah kitorang nak kenakan dia malam tu. Kitorang pun terpaksa menggunakan cara kasar. Dengan hanya ber-boxer dan tak berbaju, kitorang semua pergi ke bilik Opie dan mengheret dia bawak masuk tandas. Dalam tandas tu telah tersedia bahan-bahan untuk kenakan si Opie. Meronta-ronta Opie malam tu nak melepaskan diri. Tapi dapat pulakkan. 15biji telur dan sebungkus tepung di baling tepat ke anggota badan Opie. Dah macam zombi dah aku tengok Opie malam tu. Lepas dia kena je, kitorang semua lari lintang pukang. Satu kolej kitorang lari. Hahahaha. Tapi keadaan sebegitu rupa dah terbiasa dah dekat kolej kami. Asal ada birthday member-member je, akan kedengaran la bunyi tapak kaki yang berlari-lari. Memang happening malam tu. Hehehehe.

p/s: Korang jangan la ikutkan sangat benda yang kitorang buat ni. Patutnya kita kena study or do revision before final. Tapi sekali sekala nak buat camni, ok jugak.

Ok la korang! Ni ada something untuk hiburan korang. Video ni untuk semua kawan-kawan aku yang mengenali diri ini dan takde kena mengena dengan yang hidup mahupun yang telah meninggal dunia. Hope you'll enjoy it!

video

6 comments:

  1. bro ! aku suke follow blog kau ! :D

    ReplyDelete
  2. ajid~
    really?
    anywy thnx bro. I appreciate tht. (^_^)

    ReplyDelete
  3. Fuh, agak jauh jugak la perjalanan kitorang nak ke air terjun tu. Agak-agak 3 hari jugak la baru sampai. Tapi kalau mengesot la. (^_^)

    *kenal sangat dah ngan ayat u yang ni* ngeh ;D

    hah u , best gak kan cara u release tension ni , p tmpt2 cmtu , bleh hilangkan serabut pemikiran ape :)
    tp nape gunung ledang uh panggil sagil eah ? leh explain ckt tak ?

    uish , cian opie uh la u , ish3 . nape tak replace telur uh ngan telur tembelang jep ? guna sebiji jep pun da cukup .
    murah sket , drp guna 15 biji telur uh , membazir je , kan bleh digunakan utk men masak2 ke kan . haihhh ;D

    last but not least ,
    i salute u because u begitu menghargai persahabatan .
    ahha , video tu juga sgt menarik . kalau diperatikan , most of them mention that , kawan ialah sum1 yang bersama tyme susah dan senang . majoriti kot kata camtu . dan i setuju ngan statement uh sume .

    posting u kali ni : terbaeekk wokk ! i suka ^^ wehee~

    ReplyDelete
  4. Nurika~
    kenape gunung ledang tu pggl sagil? I pun xtau la u. I bute sejarah. Tapi menurut penduduk setempat, penduduk dua tempat, penduduk tiga tempat dan kawan-kawan, gunung ledang tu dkt pekan sagil. So kt kmpus ade yg panggil sagil ade yg panggil ledang. Whteva it is, sume tu sme je. Xde perbezaan ape pun.

    oishh..kejam sgt la u. Ikutkan ht kitorg sume nk baling je ngn batu bata. Biar berdarah. hahahah~ Gurau2. (^_^)

    Yeah!! May Allah bles all of us dunia akhirat. I luv all myfrenz!

    ReplyDelete