Sunday, June 3, 2012

Hantaran Kahwin Pun Ikut Pangkat Ke Sekarang??



Assalamualaikum wtb..

Rajin pulak aku update blog kan? Mesti la, kalau ada idea nak bercerita tu, takleh tahan-tahan nanti busuk. Huhuhuh.. Ok Khamis lepas aku ada cerita bab tak pernah ber-couple (sila klik sini). Kali ni pasal isu hantaran pula.

Actually, aku terjumpa benda alah ni masa bukak Facebook (Yeay, dah open account FB balik).. Menarik gak la.. Tapi tak tau la kesahihannya. Main-main ke ape. Tapi kalau dah masuk paper (last payyper last paayyyper) takkan main-main pulakkan? Aku tak tau pulak zaman sekarang ni nak kawen ikut taraf akademik. Dah macam nak beli kereta pulak aih. Malas nak comment lebih lanjut, korang tengok sendiri gambar dekat bawah ni.


Aku tak tau la benda ni dah lama keluar ke baru je keluar sebab aku baru perasan. Aku rasa isu ni dah lama dibangkitkan.

So, apa comment korang especially guys. Agak-agak kan kalau dah terdesak nak kawen, pastu nak kos rendah (macam nak beli rumah la pulak), korang carik je budak-budak baru lepas UPSR or PMR tu. Kihkihkih...

..SEKIAN..

p/s: macam aku mention sebelum ni, aku dah start menabung dari sekarang. Korang?? Benda ni serius weayh, makin lama kita hidup makin meningkat kos sara hidup. Its good for you if korang start menabung dari sekarang. Sekarang semua benda mahal takut nanti kita nak kahwin pun berhutang. Itu tak kira hutang rumah, kete tak pun PTPTN. Kalau semua ni ada, tanggung la kita hutang sampai mati. Nauzubillah...

11 comments:

  1. hahahaha... no komens...
    kadang2 pikir mcm jual anak pon ada hihihihi

    ReplyDelete
  2. makk...kesian kt lelaki2 malaysia...so kumpul laa duit bnyk2 bg yg blm kawin!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... ni lwk ke ape? *so sarcastic

      Delete
  3. statistik yang tak leh blah..p aku komfem, mendalah ni mmg dah berleluasa..sepatutnya urusan perkahwinan dipersenangkan dgn pemberian mas kahwin yang bersederhana dan ikut kemampuan..ni dah jauh terpesong..puiii..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaaannnn?? mapoh keghah nk cekau duet nk kwen ngn dktor. puih puih puih... huhuhuh~

      Delete
  4. macam nak jual beli orang jea??hihi

    ReplyDelete
  5. hantaran sepatutnya mengikut kelulusan, pendapatan, atau gaji si lelaki@bakal suami...sebab lelaki yang kena keluarkan duit...

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. slakan.. sye pon rmbat dr org laen..

      Delete